dinsdag 29 juli 2014

Tja, wat gaat het weer ons brengen vandaag. Ons doen en laten hangt hier toch mee samen. We willen de stadswandeling door Weert maken, maar niet met natte voeten. Alternatief is een autoritje naar Duitsland en daar wat inkopen doen.
De regen viel wel mee, in de ochtend wel erg wisselvallig. Dus we hebben besloten om via België naar onze Oosterburen te gaan. In België is de borrel voor onze Honda slechts € 1.50 per liter en daar kan je nog wel eens een slokje op nemen. Op een hele tank scheelt dit met de goedkoopste pomp in Nederland toch gauw 10 eurocent per liter en in totaal wel € 9,00. Voor ons mooi meegenomen, want we zitten ca 10 km van onze Belgische vrienden verwijderd en dat kan qua onkosten wel uit.
Dus op naar België. Op de "grens" van België Nederland was echt een grensscheiding.
Van een weg als een biljartlaken  in Nederland, wordt je met een hoogteverschil van wel 40 cm België in gelanceerd op een weg dat meer heeft van een knolllenpad. Tjonge wat een verschil, en ik weet nu waar onze Belgen op moeten bezuinigen.
Niet overdrijven, want de wegen daarna waren goed, echter het contrast was groot. Zo ook voor de prijs van een liter vocht voor onze zuipmachine de Honda. Toch mooi mee genomen.
Bij onze oosterburen hebben we onze noodzakelijke inkopen gedaan, heerlijk Duits brood met het Duits beleg erop, de echte Duitse Schnaps, wijn, enz.
Tijdens de autorit werd het weer beter en beter. Heerlijke zon en hoge temperatuur. Fijn dat we een airco in de auto hebben.
Vanmiddag ben ik weer gaan slapen en Siet is met alles en nog wat bezig geweest.
Om 5 uur voor ons de tijd (niet iedere dag) om samen een borreltje te drinken. Nu we weer heerlijke Duitse schnaps hebben, maken we weer een ouderwets happy hour van. Dus weer genieten.
Ons poes Otje geeft elke dag om 5 uur 's middags het signaal om te eten. Dus ook vandaag. De cavia's merken het miauwen van Otje en beginnen mee te piepen. En Puk het konijn begint weer te stampen in zijn hok. Een heel ritueel waar wij graag invulling aan geven. Alle dieren eerst voederen. Prachitg. We genieten van ons Otje, wat een lief beestje is dat.
Het weer is helaas weer veel minder geworden, veel hevige regen met onweer. Vanavond en vannacht zal dit wel even doorgaan. Maar morgen en de volgende dagen wordt het weer beter en beter.
Wij blijven volop genieten van alles om ons heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten