woensdag 23 juli 2014

Het weer is ook vandaag weer prachtig. Heerlijk in het zonnetje zitten ontbijten en genoten van de verse broodjes en een heerlijk croissantje  die ik bij de warme bakker heb opgehaald.

Vanmorgen zijn Pien en Mare op de koffie geweest en hebben met taart de verjaardag van Mare gevierd.

Eerst nog even over gisteravond en -nacht. 
Gisteravond hebben we een heerlijke wandeling in de buurt gemaakt. Je loopt de straat uit en je bent direct in een mooi natuurgebied De IJzeren Man. In het midden van dit gebied ligt een grote plas water waar we deels langs zijn gelopen. Heerlijk een uur in de avondzon gewandeld.
Het natuurgebied is genoemd naar de afgraving van het grote meer dat in 1912 plaats vond. In die tijd werd het zand afgegraven, wat nodig was voor de spoorlijn tussen Weert en Eindhoven, door hele grote ijzeren baggermachines. In de volksmond werd zo'n machine de IJzeren Man genoemd.

Vannacht werd Josita om een uurtje of 2 wakker en keek recht in een paar kattenogen. Ons Poes Otje was naast Josita gaan liggen. Een gil en Otje sprong toen van schrik op mijn hoofd. Uiteraard schrok ik ook van iets harigs in mijn gezicht. We wisten even niet wat ons overkwam in onze eerste nacht in onze nieuwe omgeving. Snel realiseerden we ons dat we slechts bezoek hadden van Otje. Otje heb ik voorzichtig van het bed getild en verbannen naar zijn eigen slaapplaats. Daarna hebben we de deur van de slaapkamer maar dicht gedaan.

Erg gezellig met Pien en Mare koffie gedronken en het kado aan Mare gegeven. Ze was er erg blij mee : een elektrische koffiemolen van het merk Prinses. Helaas was daarna de teleurstelling want het apparaat werkt niet. Splinternieuw en bij de Media Markt gekocht. Tja hoe was hun reclame op TV ook al weer ???
Nu gaan we, als we weer terug zijn in onze eigen omgeving, de klantvriendelijkheid en service testen van de Media Markt. Op deze blog zal ik hierover verslag doen.
Helaas moet Mare weer een aantal weken wachten voordat ze haar kado kan gebruiken.
Rosanne was aan het paardrijden op het paard Otto die van Frank is. De manege ligt in een prachtige wandelomgeving Laurabossen. Daar zijn we eerst gaan wandelen en hebben daarna Rosanne opgehaald. Na de lunch is de familie weer vertrokken. Vrijdag zien we ze weer, leuk hoor !!

Wij doen vanmiddag verder lekker rustig aan, want het is toch wel erg heet om je druk te maken.

Tenslotte:
De slachtoffers, die omgekomen zijn bij de vliegramp MH17 boven Oost Oekraïne, zijn op een eerbiedwaardige wijze en met militaire eer op het vliegveld Eindhoven aangekomen. Ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima waren getuigen hiervan. Van daaruit is de stoet van lijkwagens vertrokken naar Hilversum alwaar zij worden geïdentificeerd. Deze dag is uitgeroepen als een dag van nationale rouw. Dit betekent dat jaarlijks de slachtoffers zullen worden herdacht, opdat de wereld ooit eens beter zal worden.
Wij zijn diep onder de indruk van deze tragische gebeurtenis en we bidden dat dit nooit meer zal gebeuren.




1 opmerking:

  1. Hoi Josita en Paul,
    Janneke ontving zojuist een Whats App van Paul. Ik direct via jullie "homepage" naar jullie blog en de verhalen gelezen. De mail, die bij het verschijnen van een nieuw verhaal op het blog,naar de volger(s)zou worden verstuurd,werkt dus nog niet.
    Jullie hebben het leuk daar in Weert. Een andere omgeving, de huisdieren en bezoek van familie maken jullie verblijf feestelijk.
    Wij zullen jullie belevenissen blijven lezen en wensen jullie een fijne vakantie toe.
    Gr. J & A

    BeantwoordenVerwijderen