zaterdag 26 juli 2014

Vandaag Joost jarig, 38 jaar en gaf voor deze mijlpaal een BBQ tuinfeest. Een aantal vrienden en kennissen waren op vakantie, maar gelukkig waren er genoeg over om samen met de familie er een gezellig middag/avond van te maken. Het weer was aanvankelijk wat wisselvallig, maar aan het eind van de middag was er weer volop zon en was de temperatuur weer zomers. Reden genoeg dus om een extra pilsje te drinken. We waren met de trein heen en weer gegaan en dat was best comfortabel.

Vrijdag waren Pien en Mare weer bij ons. Even samen in de tuin koffie drinken en samen praten over de vliegramp in Oost Oekraïne. De aankomst van de vliegtuigen met daarin de slachtoffers had ook hun diep geraakt. Zij waren langs de snelweg gaan kijken, naar de indrukwekkende stoet rouw auto's, een eerbetoon aan de nabestaanden.
Zij gaan binnenkort op vakantie en treffen dan Hetty en Frank ergens in Frankrijk. En daar trekken ze dan een aantal weken mee op, heel gezellig voor ze.
Donderdag zijn we Weert gaan verkennen. Een heel leuk centrum met een enorme kerk : Martinuskerk.
Natuurlijk hebben we een kijkje in de kerk genomen. Ook dat was indrukwekkend mooi.


Martinuskerk : links een mini carillon 50cnt erin en het werkt nog echt.

Martinuskerk middenschip
Het zoveelste altaar maar nu een  met de monstrans in het midden.















Bij de VVV hebben we een stadswandeling gekocht. Die gaan we een ander keer lopen. Vandaag alleen maar even verkennen en de winkels bekijken. Zien er hetzelfde uit met de zelfde landelijke winkels als in andere steden. Ook in dit centrum staan veel winkelpanden leeg en dat is wel erg jammer. Het geeft zo'n desolaat gevoel.
museum t.o. de Martinuskerk

in het centrum een groot plein met fonteinen en dan heerlijk spetteren.

Eén van de vele winkelstraten, Martinuskerk op de achtergrond














Maar gelukkig zijn er wel heel veel winkels open. Vele winkelstraatjes liggen in een stervorm in het centrum. Je loopt dus steeds de ene straat in en via het plein , waar de kerk staat, een andere winkelstraat weer in en via een winkelpassage zijn weer verschillende winkelstraten weer met elkaar verbonden. Dat is wel apart. Er zijn ook veel historische panden. Maar die gaan we pas echt bekijken tijdens onze stadswandeling.

We hebben het hele huis afgezocht naar een BBQ apparaat. Helemaal niks gevonden. Wat raar nou toch, zij zullen toch ook wel eens BBknoeien dachten wij zo. We hebben tenslotte maar een klein BBQ-tje gekocht in een enorme winkel in Budel. Toen we thuis kwamen realiseerden wij ons ineens dat Hetty en Frank zeer waarschijnlijk vegetarisch zijn en dat verklaart dan het ontbreken van een BBknoei.
Hoe dan ook het gebraden stukje vlees hebben wij ons heerlijk laten smaken met een koel glas witte wijn, genieten maar !!!! Dit is zomer in ons Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten