dinsdag 5 augustus 2014

Stadswandeling Maastricht

En dan inderdaad op dinsdag 5 augustus, is het ook weer mooi weer.
Wat minder warm dan de dagen hiervoor, maar dat is geen probleem, want we gaan een stadswandeling in Maastricht maken. En de temperatuur is voor ons bijzonder aangenaam.

Eerst met de trein, met een "vrij" reizen, erheen en dan lekker genieten van die bijzondere stad Maastricht.
Wij zijn er vaker geweest, toen de kinderen nog klein waren, maar ook toen ze een jaar of 16 waren. Altijd gezellig om er te zijn. Wij voelen ons altijd direct op ons gemak in deze omgeving. Vriendelijke mensen, mooie omgeving en mooi weer. Tja wat kan er dan nog mis gaan? In de loop der jaren ben je toch wel een aantal bijzonderheden vergeten. Daarom , toch ook nu weer leuk om een stadswandeling te maken.
Foto's stadswandeling Maastricht
De middeleeuwen zijn hier er sterk aanwezig geweest.. Kloosters die in 1250 worden gesticht, waaronder de Franciscanen of wel de Minderbroeder. Ook de klooster voor de katholieke zusters zijn kloosters die in die tijd in gebruik zijn genomen. Maar ook de adel was er heel duidelijk aanwezig. Het was een bloeiende tijd voor de handel en wandel van de gegoede burgers en daar zien we op dit  moment nog steeds de sporen van.
Daar genieten we dan ook van. Denk je eens in dat je in een deel van de stad loopt "wear" in rond 1250 ook al mensen druk waren met van alles en nog wat. Dat is heerlijk genieten met een zonnetje erbij.

Toch redelijk versleten hebben we de wandeling voltooid. Onderweg lekker op een terrasje gezeten, een ijsje gelikt en dan alleen maar genieten.
Op de terugreis met de trein konden we heerlijk een poosje uitrusten terwijl de "chauffeur" ons thuis bracht.
De reis was te kort om in slaap te vallen, maar anders ................. !!!


via St. Servaasbrug over de Maas naar het centrum



Schatkamers van de "Onze Lieve Vrouwe basiliek"

Stadsmuren lopen door een groot deel van de stad

Het klooster van de Faliezuster

Onder de Bogen, het klooster waar mijn tante "Nonnetje" heeft gewoond.

Lekker genieten op een terrasje

Terug over de nieuwe voetgangersbrug.



2 opmerkingen:

  1. Goedemiddag vakantievierders,
    Wat een geweldige stad is Maastricht. Mijn zus werkte (promoveerde) en woonde er een aantal jaren. Zij woonde destijds aan de Jeker het mooie riviertje dat voorlangs de stadsmuur loopt en niet ver van waar jullie foto gemaakt is, in de Maas stroomt.
    In het park waar jullie gewandeld hebben, richting het Tongerense plein en de de weg over, is de ingang en van de Kazematten. Een bezoekje waard de volgende keer misschien.
    Hebben jullie nog een kaarsje gebrand bij "Ons Slevrouwe"?
    ,,Met een Vrij reizen er heen" verraad jullie leeftijd, meer dan het het blog en de foto's.
    Gr. xx
    J&A

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo trouwe volgers, ja hoor wij gaan nog wel eens naar Mtricht en gaan dan een andere stadswandeling maken. Dan zien we ook weer meer en andere interessante dingen zoals de Kazematten,
    Maar natuurlijk steken we een kaarsje op als we een kerk (bij elke kerk) binnen zijn. Zo ook bij OLV Sterre der Zee. Wat een prachtige kerk en wat een enorme historie en dat wij daar dan mogen ronddwalen. Geeft mij altijd een heel apart gevoel

    BeantwoordenVerwijderen