donderdag 31 juli 2014

Gisteren mooi weer en vandaag ook al.

Vanmiddag zijn we weer naar Weert gegaan. Nu voor de bourgondische markt op het aloude marktplein.
Van de ruim 35 kramen en stands hebben we heerlijk genoten van alles wat lekker en gezond is en bovendien duurzaam is geteeld.
Frank en Anita, BNNers van boer zoekt vrouw hebben we ook gevonden. Zij stonden daar ook met hun geiten kaasjes. Ach wat een leuk stel. Hun inspanningen zijn erop gericht om een goed stuk geitenkaas te maken en te verkopen, waarvan een deel is voor een goed doel. Een deel van hun opbrengst schenken zij weer aan het Lejofonds. Doel is om in Angola kinderen vrij te maken met een geitje. Zij moeten de geit verzorgen en de producten zoals melk en kaas leren maken. Geweldig mooi voor deze kinderen. Natuurlijk hebben wij een flink stuk kaas gekocht.
Anita de vrouw van "Boer zoekt vrouw" Frank, leuk stel
Een heerlijk geitenkaasje en ook voor een goed doel



























Tja , altijd gezellig lekker knoeien met een koel wit wijntje erbij










Onze nieuwe knoei moest nog verder worden ontdekt hoe op z'n best een vuurtje kan worden gemaakt. Nu met ondersteuning van briketten, dat brand als een tierelier.
Al het vlees was nu in één keer klaar en gaar. Het smaakte weer geweldig in combinatie van sla en veel heerlijke sausjes, toppie. Ook vandaag was het weer genieten, zoals elke dag.


1 opmerking:

  1. Hallo vakantievierders,
    Na de uitgebreide stadswandeling te hebben gelezen, nu aangekomen bij de barbecue of knoei zoals jullie dat noemen. Er zijn veel mensen die daar inderdaad mee knoeien, getuige het aantal brandwond slachtoffers waarvan recent nog melding werd gemaakt.
    Gelukkig lijken jullie voorzichter.
    Een glaasje wijn van eigen druiven? Aan de struik zien we ze hangen.
    gr. xx

    J & A

    BeantwoordenVerwijderen