zaterdag 2 augustus 2014

Zaterdag, markt in het centrum van Weert. Nou dat lijkt ons reuze gezellig. Dus wij om een uurtje of elf, na onze koffiebreak met de fiets richting centrum. Heerlijk weer lekker zonnetje, echt lekker vakantie en genieten maar weer.
In het centrum, heel errruug gezellig lekker druk, en wat bleek dat we de toren van onze mooie Martinuskerk mochten beklimmen tegen een luttel bedrag van vier euro, dat weer helemaal ten goede komt aan de parochie. De trap omhoog was smal en heel , heel veel kleine treden en heel erruug hoog. Donders dat viel ff niet mee
Eenmaal boven, vlak onder de klokken, was het even uitpuffen , maar dan wel genieten van de prachtige uitzichten. De stadswandeling die we eerder hadden gemaakt konden we helemaal volgen tussen de mini-huisjes van Weert.
En dan de foto's , heerlijk om weer te zien. Weert is echt een mooie stad. Door deze link aan te klikken krijg je alle foto's van de klimpartij en de uitzichten te zien. Het is een link naar YouTube. Mocht dat niet werken op jou PC dan staan aan het eind van de tekst een paar foto's. Foto show St Martinustoren

Het Birgitttinessenklooster, zie foto hieronder, is een actief klooster waar onlangs weer twee zusters van ca 20 jaar zijn ingetreden.
De kloosterzusters door de jaren heen hebben een grote bijdrage geleverd aan de Weerter samenleving waaronder de oprichting van een Burgerarmenschool. In het begin van de 21ste eeuw woonden nog maar vier zusters, in dit laatste nog in functie zijnde klooster van de regio. De abdij is in het eerste decennium van de 21ste eeuw gerestaureerd en heeft met medewerking van jonge zusters van deze wereldwijde congregatie een nieuwe, publieksgerichte functie gekregen.


In het centrum van de foto kloostertuin van de Birgittinessenklooster



Markt in het centrum













Markt loopt helemaal naar het oosten van het centrum
Het was echt heel hoog op die toren

Tja, we genieten van het heerlijke uitzicht over Limburgse land
Donder en bliksem. We zagen het al aankomen toen we boven op de toren van de  Martinuskerk stonden. Maar we hadden begrepen dat de regen pas om ca 15.00 uur bij Weert zou zijn. (buienrader, niet te vertrouwen)
'T was ff anders. We waren nog even buiten het centrum gereden om een ventilator op statief te kopen. Niet gevonden, helaas. Op de weg naar huis begon het dikke druppels te regenen, wel zo groot als een euro. Op de terugreis (ca 20 minuten) waren we tenslotte door, door en door nat. Via de ringweg, via Isidorus (je weet wel) zijn weer thuis gekomen, maar wel door , door en door nat. Maar wel lachen hoor. Dit maken we niet vaak mee. In de garage alles uitgetrokken en we zijn zelf in de wasdroger gekropen, heerlijk warm en helemaal opgedroogd. Aan onze "bar" een lekkere borrel genomen en alle leed was wee geleden. Tja weer helemaal top.
We hebben het nog steeds heerlijk naar ons zin in dit  Limburgse land. Want ook nu weer de zon. 'T was maar ff mis met het weer in Weert.
We vervolgens ONS genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten